Parterapi

Emotionsfokuseret parterapi

Emotionel indsigt – Psykoterapeut Pernille Svane – Højdevej 34, 2670 Greve – Tlf: (+45) 52 50​ 57 77​

Hvad er parterapi?

Parterapi hos mig bygger på den emotionsfokuserede metode, som grundlæggende handler om at forstå, hvordan de mønstre, vi har med os fra vores liv og tidligere opvækst, også kan tage os væk fra hinanden i parforholdet. Kort sagt kan vores mønstre komme imellem os, og det kan blive grimt. Hos mig kan I lære at opbygge solide handlings- og tankemønstre i parforholdet.

“Mest af alt handler det om, at relationen til vores partner er det vigtigste, vi har. Det er her, vi finder vores trygge base, og det er her, vi deler vores største fortrolighed og sårbarhed.”

Derfor mærker vi det også stærkt, når parforholdet ikke længere ”virker”, som det ellers engang gjorde. Oplever I, at jeres kærlighed, tillid eller respekt til hinanden er udfordret, så kan det være givende at søge parterapi. Det kan f.eks. være der er tale om utroskab eller anden form for parforhold i krise.
Når et par søger hjælp hos en parterapeut, er man ofte meget påvirket og sårbar af de situationer, der udspiller sig i forholdet. Beslutningen om parterapi har måske været på vej længe. Måske er det mere den ene end den anden, der synes om ideen at gå i parterapi.

Har I oplevet følgende?

Nogle har måske allerede opgivende tanker, fordi man ikke selv kan løse problemerne. Det kan være forestillinger om, at man som udgangspunkt har valgt en forkert partner eller er vokset fra hinanden. Langt de fleste begynder deres forhold på en drøm – en fælles drøm. Så hvad er der egentlig sket undervejs?

De færreste par oplever et brud som lykkeligt, og langt de fleste brud er også præget af meget smerte og sorg. Særligt når der er børn i en familie, kan det opleves helt ubærligt. Det at skulle opgive noget man egentlig så gerne ville, og dybest set ønsker skal fungere, kan være blevet fastlåst eller endt i at:

“Never let your partner feel alone – especially when you are there!”

Kender i til at:

  • I lytter ikke til hinanden længere, og I føler jer hver især som på ”en øde ø”
  • Jeres kommunikation er blevet dårligere eller helt stoppet
  • Konflikterne og skænderierne er hyppigere og mere intense eller voldsomme
  • I tvivler på jeres partners kærlighed og troskab
  • I sætter ofte spørgsmålstegn ved det meningsfulde i jeres parforhold
  • I har svært ved at finde den gensidige tillid efter utroskab
  • Du føler dig ubetydelig eller overset

Emotionsfokuseret parterapi har dokumenterede resultater i både terapeutisk praksis og forskning. Undersøgelser inden for feltet viser, at 70-75 % af de par, der modtager emotionsfokuseret parterapi, får løst deres kriser, og 90 % oplever væsentlige forbedringer i parforholdet.

​Det praktiske:

Meld afbud senest 24 timer inden din aftale, ellers skal du betale det fulde beløb.

Parforhold I familielivet med børn

​Et velfungerende og varmt parforhold har afgørende betydning for børns trivsel. Hvis jeres forhold er udfordret af konflikter, kan det være svært at få en hverdag med børn i hjemmet til at fungere. Og dette opdager og mærker jeres børn tydeligt – både i det skjulte og ved de åbne konflikter.

“Det har en stor indvirkning på børn, at se hvordan forældrenes problemer og konflikter løses hensigtsmæssigt.”

Som forældre er I rollemodeller – også i måden, I er et par på. Jeres børn lærer meget af måden I viser kærlighed til hinanden på. Derfor er det vigtigt, at I tager ansvar, hvis det er svært i forholdet – så I kan skabe tryg og kærlig trivsel for jeres børn.

Parterapeutisk forløb

Som parterapeut hjælper jeg jer med at finde og løse de udfordringer, som skaber afstand imellem jer. Konflikter, kritisk adfærd eller en bevidst tilbagetrækningsstrategi bunder ofte i dybtliggende følelser, der kan spores langt tilbage i livet. Derfor er vi ofte ikke bevidste om vores adfærd og handlemønstre i pressede situationer.

Min vigtigste rolle er at hjælpe jer til et sundere grundlag med mere opbyggelige og trygge mønstre, så I både kan forstå hinanden bedre og kommunikere på en mere kærlig og omsorgsfuld måde. Til parterapi træner vi at dele det sårbare med hinanden, og I mærker, hvordan det føles at blive set og forstået af jeres partner. Oftest finder par sammen med kærligheden som drivkraften – den kraft vil I, igennem et terapeutisk forløb, have mulighed for at genfinde på ny.

I mærker hvordan det føles at blive set og forstået af jeres partner. Oftest finder par sammen med kærligheden som drivkraften – den kraft vil I, igennem et terapeutisk forløb, have mulighed for at genfinde på ny.​

​Parterapi med to terapeuter – evt. mand og kvinde

Jeg tilbyder også parsamtaler, hvor vi er to parterapeuter, så der f.eks. både er en mandlig og kvindelig terapeut, hvis dette ønskes. Dette samarbejde er med Christian Hansen fra samtaleromlivet.dk.

“Things only happen, when there is love in the room”

​- Sigmund Freud

Kontakt

Emotionel indsigt

​Vi besvarer henvendelser hurtigst muligt.
​Felter markeret med * skal udfyldes.

F​​å hjælp til vejen videre

Ve​d Psykoterapeut Pernille Svane​

Du er altid velkommen til at kontakte mig for at høre mere om, hvad jeg kan gøre for dig.

Du kan ringe til mig på telefon (+45) 52 50 57 77 eller sende en e-mail til pernille@emotionel-indsigt.dk

Du kan også benytte kontaktformularen.

Jeg glæder mig til at hjælpe dig.

Følg os på sociale medier